24.06.2022 kl 19:00 Grinde gras Publikumstall: 67
Skjold
Dommer: Vidar Levinsen Seriekamp-

Ingen Truls Sælevik Vagle (str) (10)
Leander Seland Egeland (19)
Vetle Johannessen Apneseth (75)
1 Jomar Skrunes
Marius Særheim
Isak Lende Elamari
Edvard Aarstad Rasmussen
Ingen Edvard Aarstad Rasmussen -> Leander Seland Egeland (70)
Isak Lende Elamari -> Even Aasen (80)
Marius Særheim -> Imre Aune (80)
På det uvante underlaget tok det ei stund før Rosseland fann føtene. Heimelaget la seg bakpå og slo langt. I det tiande minuttet løsna det for gjestene. Vetle Apneseth drog seg forbi ein forsvarer på venstresida inn i straffefeltet, forsvaren måtte fella lysluggen for å hindra mål. Straffe!
I Svein Arne Monsens fråver fekk Truls Vagle sjansen frå merket. 0-1, utagbart for Skjolds gode keeper Jomar Skurnes.

Ti minutt seinare var Apneseth på farten igjen, denne gong frå høgrekanten. Innlegget vart delvis blokkert, men ein merksam Leander Egeland var på rett plass og dundra 0-2 i nettaket.Med 2-0-leiing og 29 grader på stokken gjekk litt av piften ut av kampen. Skjold makta ikkje å springa etter ballen og Rosseland kunne trilla bak i fleire minutt. Etter vannpausen midtvegs kom heimelaget litt meir med, men det var fullt fortent at Rosseland gjekk til pause med 0-2. Sjølv om Rosseland i stor grad kontrollerte andre omgang, var det nokre tilløp til Skjold-sjanser i starten av omgangen. Laget tok eit par kontringar og var halvfarlege på dødball, men Sem Bergene tok seg av det som var av avslutningar på mål. Banens gigant, Vetle Apneseth, hadde og ein roleg start på andre omgang. Då avstandane auka og sletne Skjold-feil juksa med returløpa vart det gode arbeidsforhold for nr 16. Ved to høve fekk Apneseth driva frå eigen banehalvdel og heilt fram til Jomar Skurnes i Skjold-målet. Ved første høve ga Vetle ballen vidare til innbyttar Edvard Rasmussen som ikkje tok vare på sjansen. På det andre forsøket avslutta Apneseth sjølv. 0-3!