17.08.2012 kl 18:30 Rosselandsbanen Publikumstall: 96

Gaute Torland Mjåtveit
Eivind Vorren Karlsbakk
Stig Rune Elvedahl
Eirik Serigstad -> Kristian Heimdal Magnusson (38)
Eivind Vorren Karlsbakk -> Kenneth Grøtteland (75)
Pierre Hatjoullis -> Lasse Johannesen (90)
Liridon Hulaj fra 80.
Daniel Sikveland fra 49.
Espen Leknes fra 83.
Marlon A. Lode fra 46.
Ingen. Jonas Øvestad (36)
Ingen. Ingen
Den første omgangen etter en lang fotballferie minnet mer om en rolig treningsøkt enn et klassisk, jærsk lokaloppgjør. Tempoet var labert, presisjonen horribel og det var langt mellom sjansene. Kun sene taklinger og småstygt duellspill minnet om at serien var i gang igjen, men dommer Rune Røyland var ikke veldig ivrig med kortstokken. Per Haugland og Harald Kvia kom til hver sin brukbare mulighet, Kenneth Grøtteland hadde omgangens største sjanse på overtid. Preben Togstad i Nærbø-målet avverget til corner da høyrekanten kom alene mot mål, og omgangen ebbet ut uten scoringer.
Etter pause ble kampen mer underholdene. Svein Arne Monsen hadde en stor mulighet i det 49. minuttet, mens Even Sel headet en corner over like etter. Ti minutter ut i omgangen lyktes endelig hjemmelaget. Sindre Meling tredde ballen gjennom til Svein Arne Monsen, som fikk to sjanser og kranglet ballen i mål. Fem minutter senere var Monsen på farten igjen, men forsøket fra 16 meter gikk utenfor. Eivind Karlsbakk kom etterhvert inn for hjemmelaget og kunne doblet ledelsen etter 79 minutt.
Rosseland fikk ikke punktert kampen, og da det gjenstod fem minutter flyttet Asgeir Vikedal opp laget sitt i jakten på poeng. Med fem i angrep skapte blåstripene litt småpanikk i det solide RBK-forsvaret, men ikke nok til å sette keeper Kverneland på prøve. I stedet var det Rosseland og Svein Arne Monsen som fikk det siste ordet. Ett minutt på overtid fikk RBK-spissen drømmetreff fra 22 meter og på halv volley punkterte han kampen.
Like gledelig som tre poeng for hjemmelaget var det at Jan Rune Hoff (kne) og Eirik Serigstad (akilles) var tilbake på banen etter lang tids skadeavbrekk. Begge har vært savnet og viste glimt av gammel storhet til tross for få treninger i beina.