23.05.2013 kl 19:00 Figgjo stadion Publikumstall: 30

20 Pål Alexander Grastveit Nese
18 Sander Skjæveland
Arne Ravndal Finnby
Ingen Marius Bøe -> Stian Bore (75)
Arne Ravndal Finnby -> Runar Haugland (85)
Svein Kåre Hjertvik (66) Ingen.
Gressmatta på Figgjo stadion er ikke tilrettelagt for finfotball langs bakken, og begge lag slo mye langt i starten av kampen. Figgjo tok ledelsen på retur etter ti minutter, men det var ingenting å si på at Rosseland utlignet like etter. Are Gabriel Høyland rev seg løs på høyrekanten og fant Kenneth Grøtteland foran mål. Med bredsiden sørget Grøttis for balanse.

Etter pause spilte Rosseland med vinden i ryggen og var det klart beste laget. Laget hadde to store sjanser ved Svein Arne Monsen og Per Haugland, i tillegg skulle gjestene hatt et straffespark etter en klar hands. Mål ble det ikke, og i stedet slapp hjemmelaget til to ganger. Jarle Tveits frispark ble stoppet av tverrleggeren, mens Svein Kåre Hjertviks forsøk på blank goal fra 12-13 meter endte over.
Så, etter 70 minutter, fikk omsider Rosseland fortjent uttelling. Et upresist corner ble slått tilbake foran mål, og foran Figgjo-målet dukket Per Haugland opp og satte inn 1-2.
Ti minutter før slutt falt avgjørelsen. Innbytter Marius Bøe dro seg fri på venstrekanten og slo inn foran mål. Are Gabriel Høyland kunne ikke unngå å score fra en meters hold.
Om Høylands 1-3-mål var en enkel tap in, var 1-4 målet tre minutter før slutt av høy klasse. Med mann i ryggen tverrvendte RBK-spissen på 12-13 meter og limte ballen oppe i krysset med venstrefoten.

På overtid ble Arve Martinsen litt for ivrig og ga hjemmelaget en sjanse fra straffemerket. Jarle Tveit satte straffen og fastsatte sluttresultatet til 2-4.

Svein Arne Monsen var banens ener (for tredje kamp på rad) med god margin og var høyt og lavt med gode involveringer, godt duellspill og mange ballvinninger. Forsvarsfireren spilte også en god kamp, mens Are Gabriel Høyland imponerte med to scoringer og en målgivende.