02.09.2013 kl 18:30 Ålgård stadion Publikumstall: 25

8 Håvard Eidem
20 Joakim Halvorsen
3 Jarl Heggem
Gunnar Valsson (3) Per Haugland (44)
Pierre Hatjoullis (84)
Sene forfall, ferier og sykdom gjorde at Rosseland kun hadde tolv tilgjengelige spillere til den tøffe bortekampen mot Ålgård II. Da veteran Lasse Johannesen ble skadet på oppvarmingen ble utgangspunktet enda tøffere mot Ålgårds sekstenmannstropp.
Taktikken ble å ligge lavt, kompakt, holde tempoet nede og å være giftige på overganger. Innledningsvis fungerte dette som det skulle. Evigunge Pierre Hatjoullis var nær scoring etter corner tidlig i omgangen og et kvarter ut i kampen ble det nettkjenning. Jan Rune Hoff kom rundt på høyrekanten og fant Svein Arne Monsen foran mål. Spissen la ned til Per Haugalnd som ordnet 0-1 fra 10-12 meter.
Rosseland fortsatte å ligge lavt, mens hjemmelaget sto stadig høyere. Daniel Tu Storhaug er stor og rask, og fikk flere gode muligheter til å utligne før pause. Det greide han ikke, men rett etter hvilen satte kleppbuen inn en fortjent utligning etter corner.
Gjestene fra Bryne fikk kjørt seg i denne perioden og Ålgård hadde mange store sjanser. 20 minutter ut i andre omgang meldte midtstopper Leif Arne Hognestad om krampe i låret, og i mangel av innbyttere ble det foretatt noen posisjonsbytter. Det massive ÅFK-presset måtte gi scoring og en enorm dobbeltsjanse i det 65. minuttet ble avløst av en litt heldig dødballscoring to minutter senere.
2-1 markerte en endring i kampbildet. Ålgård II slapp seg litt ned og Rosseland våget mer framover. De oransje tok faktisk over banespillet og skapte tre veldig store målsjanser ved Svein Arne Monsen og Runar Haugland.
Etterhvert ble venstreback Magnusson sendt fram som spiss i et forsøk på å kapre et poeng. Planen slo til. Tre minutter på overtid fant venstrekant Per Haugland høyrekant Runar Haugland foran mål. Sistnevnte banket inn 2-2 til stor glede for de elleve oransje, som fikk et fortjent poeng som lønn for 90 tunge minutter.